Erdős Hanna újra olimpiai bajnok lett

 

Pedagógusaink színvonalas munkáját dicséri, hogy diákjaink jól helyt állnak a különböző közismereti és szakmai versenyeken. Az iskolát elvégezve és kilépve az életbe, a nálunk szerzett tudást tovább bővítve szintén helyt állnak a munkahelyükön, vagy a különböző országos és nemzetközi megmérettetéseken is. Így volt ez az idén is, hiszen volt tanulóink közül Erdős Hanna az Erfurti IKA Szakács és Cukrász  Olimpián - amely olyan, mint a sportolók olimpiája - az egyéni cukrász artisztika versenyben két olimpiai aranyérmet is szerzett Mátyás király és a reneszánsz, valamint a Szívem hungarikumai témákban (herendi váza és kalocsai párna versenymunkákkal).

Hanna korábban is remekelt a különböző versenyeken. Az első érmeit már 2000-ben megszerezte. Szinte minden hazai versenyen elindult, amelyek többségéről éremmel tért haza. Legjelentősebb sikereit a 2008. és a 2012. évi erfurti IKA Szakácsolimpián, valamint a 2010. évi luxemburgi Világbajnokságon érte el, amelyeken olimpiai, illetve világbajnoki  aranyérmeket szerzett. Tehetségét az egyik legnagyobb magyar mestercukrászhoz, Kopcsik Lajoshoz mérik.

2008. május 26-án a Magyar Gasztronómiáért Érdemérem kitüntetésben is részesült. Különösen értékes, hogy szponzora, támogatója sohasem volt, mindent önerőből ért el.

2006-óta gasztronómiai versenyek szervezésével is foglalkozik, sikeresen.

A dicsőség elsősorban az övé, de iskolánk is büszke eredményeire.

Dr. Czirok Sándor