InformációK a Grosics Gyula

Katolikus Labdarúgó Akadémiáról

Elsősorban azoknak a gyerekeknek a jelentkezését várjuk, akik labdarúgó sportkarrierjüket professzionális módon szeretnék felépíteni – később felnőttként célul tűzve ki a magyarországi élvonalbeli és külföldi profi csapatokba való bekerülést, szereplést, és egyben elfogadják a keresztény értékrendet a nevelésben, az oktatásban és a képzésben. Határainkon túlról is várjuk az érdeklődőket.

  

A Grosics Akadémiáról

Az Akadémia 2009. augusztusában kezdte el működését Gyulán, ahol egy 12 hektáros területen minden sportszakmai igényt kielégítő európai szintű sportkomplexum, kollégium és sporthotel szolgálja majd az akadémia igazolt labdarúgóinak fejlődését. Az Akadémián korosztályos képzési formában, felmenő rendszerben 6-18 éves tehetséges fiatalokkal foglalkozunk, amelyből az (ált. isk. 7-8. és a középiskolák 9-12. évfolyamai) akadémiai kollégiumi rendszerben (25 fő/osztály) bentlakásos formában, speciális oktatási és sport mintatan-terv alapján lesznek foglalkoztatva.

Célunk – európai, profi szemlélettel -, az elit utánpótlásképzés, tehetségek felkutatása (Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Kárpát-aljáról). Csak egyéni felvételi alapján kerülhetnek be a gyerekek az Akadémiai Kollégiumba.

 

Sportolás: Az Akadémia színeiben – korosztályos képzés formájában, az életkori sajátosságoknak megfelelően – heti speciális edzésrend és óra-rend szerint edzenek, és országos kiemelt bajnokságokban versenyeznek a játékosok. Minden korosztálynak külön edzője van, akik munkáját koordinációs-, kondicionális és kapusedző segíti. A játékosok rendszeres sportorvosi és élettani kontroll alatt sportolnak, de kiemelt figyelmet fordítanak a pszichológiai, mentális fejlesztésre is. Az Akadémia külföldi (brazil, angol, olasz, német) és belföldi élcsapatok szerződő egyesületi partnerei, profi lehetőséget biztosítanak a legtehetségesebb játékosok számára.

Tanulás: A szakközépiskolai és a szakiskolai oktatást a Göndöcs Benedek Közép-iskola, Szakiskola és Kollégiumai iskola biztosítja. Az Akadémia tanulói ún. mintatanterv alapján tanulnak, annak érdekében, hogy a napi-rendjük (edzés, tanulás viszonya, időbeosztása) optimális és Európa szintű legyen. A végzett tanulók érettségit, illetve szakképesítő bizonyítványt kapnak. Az európai sportkarrier nélkülözhetetlen feltétele az idegen nyelv tudása, ezért angol, német nyelvek oktatása kiemelt feladat.

 

Költségek: Egyéni és csapat sportfelszerelést biztosítunk. Az akadémiai tagság, a tanulás és a kollégiumi ellátás ingyenes. Az iskolai tankönyveket és a kollégiumi étkezést fizetni kell (de ezt is rászorultsági alapon).

 

A Grosics Akadémia munkatársai:

 

Dr. Kiss-Rigó László (Szeged-csanádi megyés püspök) alapító, fenntartó

Adem Kapiç, akadémiai sportigazgató

Dlubala Róbert, akadémia lelkésze

Dr. Bozóky Imre, az Akadémia jogi képviselője

Máté János, kollégiumi igazgató-helyettes, U19 edző

Takács László, U17 edző

Dobi Róbert, U15 edző

Horváth Péter,U13 edző

Steigerwald Ernő, kapusedző

Such András, kapusedző

Kertes István, koordinációs edző

Dr. Petrekanits Máté, élettanász

Iványi Zoltán, technikai vezető

Erdélyi Lajos, sportmasszőr

 

Bentlakásos akadémiai képzés során a kollégiumi ellátást, iskolánk, a Göndöcs Benedek Középiskola biztosítja.

 

Felvételi

 

Jelentkezni írásban (a megadott email címre elküldve) folyamatosan lehet. 2013. tavaszán tartjuk a gyakorlati felvételit, amelyről minden jelentkezőt írásban értesítünk. Az iskola nyílt napján az Akadémia munkatársai tájékoztatást nyújtanak az érdeklődőknek. A középiskolai felvételi jelentkezéskor mindenképpen első helyen célszerű megjelölni iskolánkat, a Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai intézményt.

 

Az Akadémiára felvett növendékek iskolánkban tanulhatnak tovább!

 

Korosztályaink

 

MLSZ

korosztályok

Életkor

Iskolai osztály

Elhelyezés

 Ifi’ ’A’

U-19

1994. jan. 1. után szül.

Közép 12. oszt.

 

Akadémiai kollégisták

U-18

1995. jan. 1 után szül.

Közép 11. oszt.

 

Ifi’ ’B’

U-17

1996. jan. 1. után szül.

Közép 10. oszt.

 

U-16

1997. jan. 1 után szül.

Közép 9. oszt.

 

Serdülő’A’

U-15

1998. jan. 1. után szül.

Ált. isk.8.oszt.

 

U-14

1999. jan. 1. után szül.

Ált.isk. 7. oszt.

 

Serdülő’B’

U-13

2000. jan. 1. után szül.

Ált.isk. 6. oszt.

 

Bejárósok (egyedi döntéssel kollégista is lehet)

U-12

2001. jan. 1 után szül.

Ált. isk. 5. oszt.

 

 

 

 Aktuális információk az Akadémia honlapján találhatók (http://grosicsakademia.eu).

 

Elérhetőségek:

A Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai elérhetőségei:

Dr. Czirok Sándor, igazgató

5700 Gyula, Kossuth L. u. 26.   OM: 028430

Tel/Fax:  66/463-540, 66/562-270

Web: www.gondocsszki.sulinet.hu

E-mail: gondocsszki@gondocsszki.sulinet.hu

A Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia elérhetőségei:

Adem Kapiç sportigazgató

Tel.: +36/20-211-7761

Steigerwald Ernő, létesítményvezető

Tel.: +36/20/49-00-157

Web: www.grosicsakademia.eu

E-mail: grosicsakademia.eu@gmail.com

 

 

Az iskolánkba jelentkező, nálunk továbbtanulni kívánó, a labdarúgásban jeleskedő fiatalok is tagjai lehetnek a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémiának.

Az iskolai nyílt napokon tájékoztatást nyújtunk az érdeklődőknek.

Az általános iskolából küldött jelentkezési lap mellékleteként kérjük megjelölni, hogy a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémiára is jelentkeznek.