Tehetséges diáksportolók kiválasztását segítő program

 

2015. június 1-2-án tartottuk meg nagyszámú résztvevővel az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kiírt NTP-SV-14-es számú, a "Tehetségek kiválasztását segítő diáksport versenyek támogatása" pályázat diáksport versenyeit általános iskolás korú diákoknak. A sikeres pályázat támogatásával június 1-re kézilabda, június 2-ára labdarúgás sportágakban hirdettünk meg tehetségkutató versenyeket.

A kétnapos programban sportegyesületek képviselői előtt mérték össze, mutatták meg tudásukat, tehetségüket az újkígyósi, a szabadkígyósi, a köröstarcsai, a medgyesegyházi, a gyulai, a gerlai, a sarkadkeresztúri és a békéscsabai ifjú sportolók. A szakemberek a tehetségesebb diáksportolókat megkeresték és megfelelő sportolási lehetőségeket ajánlottak számukra. Miután több ilyen megkeresés is érkezett a fiatalok felé, a verseny, a pályázat céljai is teljesültek, bizonyítva azt, hogy mennyire szükség van az ilyen kiválasztási lehetőségekre, hiszen több olyan tehetséges sportoló van a térségünkben, akiknek a jelenlegi környezete nem tudja teljes mértékben biztosítani a sportbeli fejlődésüket, versenyeztetésüket.

A csapatok díjazását támogatók segítették. Fő támogatóink a Békés Megyei Diáksport Egyesület és a GBS Europe Kft. voltak.

Iskolánk részéről a pályázat projektmenedzsere Gedeon Éva igazgató-helyettes volt, a sportszakmai feladatokat Fekete Szabolcs munkaközösség-vezető látta el.