Sport és tanulás

 

 

Pedagógiai programunkban fontos szerepet tölt be testmozgás, a sportolás elősegítése. Az elmúlt években a szabadidős események mellett, több olyan rendezvényünk is volt, amelyeken összességében több ezer diák versenyzett az érmekért és a helyezésekért.

Tanulóink évek óta kiválóan szerepelnek számos győzelmet ée értékes helyezést elérve a különböző országos, regionális és városi versenyeken.

Nagy erőfeszítéseket tettünk a magasabb szintű sportolás feltételeinek megteremtése érdekében. Az új és minden igényt kielégítő sportcsarnokunk különösen a labdás sportágak tekintetében jelent nagyfokú előrelépést. A sporttagozatos szakközépiskolai osztályainkban, a délutáni edzések mellett, délelőttönként emelt óraszámban vesznek tanulóink a testnevelés órákon. Ettől a tanévtől kezdve iskolánkban nyertek elhelyezést a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémián sportoló kollégisták is. A nálunk tanuló akadémiás diákok számára – a kiemelkedő szintű labdarúgó tudás elérése érdekében – biztosítjuk a délelőtti edzéseken való részvételt.

Különösen büszkék vagyunk a kiváló atlétikai eredmények mellett a fiú- és leány focistáinkra, a kézilabdásainkra, de megmutatták már oroszlánkörmeiket a kosarasaink is.

A labdarúgás mellett kiemelten támogatjuk a kézilabdát is. Leány kézilabdásaink több alkalommal bekerültek az amatőr bajnokság országos döntőjébe és a fiú kéziseink is jól szerepelnek az országos serdülő bajnokságban. Labdarúgóink mellett a jövőben kézilabdásaink számára is biztosítani fogjuk a magas szintű sportolás lehetőségét azzal, hogy a délutáni foglalkozásokon túl délelőttönként is edzhetnek és számos versenyen vehetnek majd részt.

Természetesen a tanulásról sem feledkezünk meg. Elvárjuk diákjainktól, hogy a sport mellett képezzék magukat, a tanulásban is jeleskedjenek, érettségit, vagy szakképesítést szerezzenek és törekedjenek a továbbtanulásra. Iskolánk ehhez minden támogatást megad kiváló pedagógusainkkal és a remek tárgyi feltételeinkkel.

Dr. Czirok Sándor, igazgató

 

Vissza