Sulihírek 2007/2008

Sulihírek 2007-2008

Sulihírek 2008-2009

Sulihírek 2009-2010

Sulihírek 2010-2011

Sulihírek 2011-2012

Sulihírek 2012-2013

Sulihírek 2013-2014

Sulihírek 2014-2015

Iskolánk 18 millió forintot nyert a HEFOP 3.1.3 pályázaton. A pályázat megvalósítása érdekében több, 9. évfolyamos szakiskolai és szakközépiskolai osztályban kezdődött meg a kompetencia-alapú oktatás bevezetése.

 

A legszebb kirakat

 

2007. június 23-án került átadásra városunk megújult belvárosa. Ebből az alkalomból Gyula Város Önkormányzata belvárosi kirakatversenyt hirdetett meg. A versenyen mi is elindultunk és munkánknak meg is lett az eredménye, hiszen a független szakemberekből álló zsüri az iskolánk által működtetett Gyöngy Virágüzlet kirakatát találta a legszebbnek és ezért I. helyezésben részesítette. A szép kirakat Szabó Emese és Fábián Ferencné igényes munkáját dicsérte.

 

 

Nyertünk a Kolbászfesztiválon

 

2007. október 20-án, a Csabai Kolbászfesztivál keretein belül tartották meg az ifjúsági réteskészítő versenyt, amelynek célja a hagyományőrző, népi konyhát dicsérő ételek népszerűsítése és továbbfejlesztése volt. A csapatoknak minimum kétfajta ízesítésű rétest kellet készíteni, mely lehetett édes és sós, vagy bármilyen helyben elkészített tányérdesszert. Csapatunk (Benyovszki Éva, Hangya Zsuzsanna, Szemők Szabolcs) háromféle ízesítésű rétessel és egy fantázia kosárral indult, melyek igen nagy sikert arattak a zsűri és a termékeket megtekintő, megkóstoló közönség körében. A zsüri tagjai a csapatunk által elkészített réteseket a legjobbnak találta, iskolánknak ítélte oda az első helyet, megelőzve a békéscsabai, eleki, gyulai és kenderesi vetélytársakat.

Tanulóinkat Doktor Zoltán készítette fel, de az előkészítő munkákért dicséret illeti meg a vendéglátó- és a virágkötő munkaközösség tagjait is.

 

 

Netverseny

 

Augusztusban kaptuk meg a jó hírt, hogy tanulónk, Király Zsuzsanna egy internetes országos versenyen, a Netversenyen második helyezést ért el német tantárgyból. Az eredménye azért is különleges, mert a versenyen – újszerű módon - az ország különböző helyein lakó tanulók mérhették össze tudásukat úgy, hogy a hét fordulóból álló, elektronikus úton feladott versenyfeladatokra adott válaszokat is elektronikus formában kellett visszaküldeni a szervezőknek. Ennek megfelelően az idegen nyelvtudás mellett szükség volt informatikai ismeretekre is.

 

 

Épül az új sportcsarnokunk

 

Hamarosan befejezésre, illetve átadásra kerül az új sportcsarnokunk, amelyben a testnevelés órákat, illetve a délutánonként edzéseket fogjuk majd megtartani. Számos sportág tárgyi feltételeit is biztosítjuk csarnokunkban. A konditerem mellett szabványméretű pályákon kézilabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, röplabdázhatnak, focizhatnak, teniszezhetnek majd tanulóink és az érdeklődők is. Emellett, az egyéb kiszolgáló helyiségek a regenerálódást és a felfrissülést fogják szolgálni.

 

 

Sikerek Budapesten

 

2007. október 12-én, Budapesten, a Corvinus Egyetemen rendezték meg a XII. Országos Ifjúsági Kegyeleti Virágkötészeti Versenyt. A feladatok kegyeleti kötészet, asztaldíszítés és térkompozíció elkészítése volt.

A versenyen rendkívül jól szerepeltünk, megelőzve több, nagy múltú budapesti és vidéki szakképző iskola továbbá két egyetem versenyzőit is. Az egyéni összetett versenyt Antal-András Csilla nyerte meg, aki ezzel az eredményével elnyerte a nagyon rangos Dr. Radó Dezső Emlékdíjat is. A csapatversenyt szintén iskolánk nyerte meg. A csapat tagjai Antal-András Csilla, Jordán Erika és Pándi Attila voltak. Az egyes kategóriákat tekintve; kegyeleti kötészetben első helyezést ért el Antal-András Csilla, míg a második Kovács Erika lett. Az asztaldíszítés kategóriájában második lett Antal-András Csilla, a harmadik helyet Pándi Attila érdemelte ki teljesítményével.

A tanulók felkészítő tanára Szabó Emese volt. A versenyre való felkészülést az iskola vezetése, Rokszin Ilona, Földesné Botás Márta és a virágkötő tanulók segítették.

 

Cukrász győzelem Szegeden

 

2007. november 23-án tízedik alkalommal rendezték meg Szegeden a vendéglátó és idegenforgalmi szakképző iskolák számára a Hansági Ferenc Gasztronómiai Emlékversenyt, melynek keretein belül több kategóriában mérték össze erejüket a versenyzők.

A cukrász versenyben az első feladat egy dísztorta készítése volt, melyet készen kellett elvinni. A verseny helyszínén négy óra alatt további, legalább kettő cukrász-készítményt kellett elkészíteni tanári segítség nélkül. A szakácsoknál is mindent tanári segítség nélkül kellett elkészíteni. A három óra alatt feladatként szerepelt egy főétel és egy éttermi melegtészta desszertként, amiket a mai követelményeinek megfelelően kellett tálalni. További feladatok; egy melegen elkészített, hidegen tálalt étel 4 személyre tálalva, valamint egy display készítése és tálalása volt - mindent szakmai angol nyelven is elmondani.

Tanulóink nagyszerű eredményeket értek el, hiszen a zsűri - amely a tálalást, a technológiát, az ízeket és az összhatást minősítette - döntése alapján  a cukrász versenyben Hangya Zsuzsanna aranyérmes lett (felkészítő tanára Doktor Zoltán), míg a szakács csapat  (Gál Zoltán, Balogh Renátó, Csete Krisztina, felkészítő tanáruk Hódos Krisztián) különdíjat kapott.  A felkészülést segítette még Krajcsiné Socó Edit és Tóth Károlyné is.

 

 

 

Antal-András Csilla

 

Október 12-én nyerte meg, a Corvinus Egyetemen, a XII. Országos Ifjúsági Őszi Kegyeleti Virág-kötészeti Versenyen Csilla az egyéni összetett versenyben az első helyet és a verseny legrangosabb díját, a Dr. Radó Dezső emlékdíjat.

Büszkék vagyunk Rád. Mikor döntötted el, hogy virágkötő leszel?

Amikor jelentkeztem a Göndöcsbe, már tetszett ez a szakma. Konkrét terveim voltak, eleve virágkötőnek jelentkeztem. Szeretem a természetet, a virágokat. Mindig tartogatnak valami újat, mindig megújulnak. Emellett érdekel a kerttervezés is.

Végzős diák vagy. Mik a terveid?

Mindenképpen szeretnék virágüzletben elhelyezkedni, és ha sikerül, egy virágüzletet nyitni.

Szabadidődben is foglalkozol a virágkötészettel?

Természetesen. A tanulás mellett néha besegítek egy békéscsabai virágüzletben. Otthon asztali díszeket készítek, főleg nyáron, amikor rengeteg a szép virág, de termésekből is nagyon dekoratív díszeket lehet összeállítani.

Köszönjük a beszélgetést. Még egyszer gratulálok a szép eredményhez!

Kónya Margit

 

Labdarugóink tornagyőztesek

 A hat csapatos nemzetközi tornát 2007. november 21-én Sarkadon rendezték meg telt ház előtt a helyi gimnáziumban. Csapatunk négy győzelmet aratva, magabiztos játékkal szerezte meg az első helyet.

Csapatunk tagjai Tóbiás Sándor, Domokos László, Gál László, Fekete Roland, Czeglédi Kálmán, Abrudán Balázs, Gorzsás Lajos, Bakk Ádám, Bajnók Imre, Berta Sándor, Fogel Róbert voltak.

Kapusaink remek teljesítményt nyújtottak, Gál László kiemelkedően játszott és 5 gólt is szerzett. Újoncaink nagyon jól mutatkoztak be, gólokat is szereztek.

Gratulálunk valamennyi játékosnak!

 

 

Papp Renáta megyei bajnok

 

2007. október 4-én rendezték meg a a Katex-Rucanor Kupa megyei atlétikai bajnokságot. Papp Renáta - az utóbbi évek legjobb megyei bajnoki eredményével - megyei bajnok lett női diszkoszvetésben.  Többi tanulónk is jó eredményeket ért el. 

Renáta a nyáron, július 24-én, Nyíregyházán, a FISEC Nemzetközi Nyári Játékokon szintén nagyon jól szerepelt és diszkoszvetésben második, súlylökésben ötödik helyezést ért el. helyzést ért el.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a következő versenyeken is!

Muszka Attila testnevelő

 

Juhász Miki megszólal!

 

 

A 10/B osztályos Juhász Miklós lassan fél éve rádiós műsorvezető a Szeged melletti településen, Bordányban. Az a műsor, amelyben őt hallhatjuk eredetileg két műsorvezetővel indult, ezért lett a neve Heti Kettes. A műsor szerintem ez az első olyan rádióadás, amit tényleg a fiataloknak találtak ki.

Iskolatársunk már saját rádiós igazolvánnyal is rendelkezik. Nemcsak otthon ilyen eleven, hanem felesleges energiáit nálunk, a Göndöcsben is hasznosítja. Játszik a kosárlabda csapatunkban és számos szentmisén is ministrált már. És hogy még ezt is tetézzem, ő is részt a vett tavasszal a Németvárosi templomban megrendezett passiójátékban, Jézus szerepében. Tapasztalt tehát a színjátszás terén is.

Büszkék lehetünk, hogy egy ilyen „univerzális” diák jár közénk.

Szabó Anett (12/A)

 

Készülünk a „városi „adventre”

 

Iskolánk is készül a város által szervezett adventi rendezvényekre.

A felújított belvárosban levő világórát karácsonyi hangulatúra varázsoljuk és az első alkalommal felállítandó betlehemhez is vállaltuk a Szent család és a három királyok ruháinak az elkészítését, melyeken nagy gondossággal és szeretettel az utolsó igazításokat, varrási munkákat végeztük el a napokban.

A közös összefogással készülő, látványos betlehemmel reméljük, hogy sok örömet fogunk szerezni mindenkinek.

 

 

 

Német nyelvi továbbképzés iskolánkban

 

2007. szeptember 7-9. között rendezte meg iskolánkban a Békés-Csongrád Megyei Német Iskolaegyesület a „Német, mint idegen nyelv” című gyakorlatorientált, új módszereket és eljárásokat is bemutató továbbképzését.  A szeminárium vezetői Ostr. Mag. Dr. Heinz Bernart (Ausztria) és Mittag Roland, iskolánk pedagógusa volt.

A jól sikerült és rendkívül hasznos nemzetközi rendezvényen a Békés megyei pedagógusokon kívül többen vettek részt Ausztriából és Romániából is.

 

 

 

 

 

HEFOP Zárókonferencia

 

 

Iskolánk az egyik nyertes intézménye volt a HEFOP/2005/3.1.3 pályázatnak, amelynek célja a kompetencia-alapú oktatásra való felkészítés volt. A pályázatot kiértékelő és a jövő pedagógiai fejlesztési útjait felvázoló záró konferenciát 2007. december 27-én tartottuk meg.

A konferencián első előadóként Dr. Czirok Sándor igazgató úr mutatta be a projektet, majd Szabó Ferenc beszámolója következett „A szövegértés-szövegalkotás a kompetencia-alapú oktatás tükrében„ címmel. A következő előadás témája (Dr. Márkusné Kósa Ágnes prezentálásában) a differenciálás és kooperatív módszerek alkalmazása a szakközépiskolai matematika oktatásban volt. A szünet „Új utak az idegen nyelv oktatásában” című előadásában Krajcsoviczné Tusjak Tünde értékelte a kompetencia-alapú oktatási tapasztalatait, majd Dr. Maróti György, az Epigramma Kft. képviseletében az e-tananyag készítéssel kapcsolatban tartott érdekfeszítő előadást, bemutatva, mint a pályázatban közreműködő szervezet, a pályázat keretén belül készített e-tananyagokat is. A pályázattal kapcsolatos teendők a záró konferenciával nem fejeződtek be, hiszen a következő években a pályázatban vállaltak fenntartása további feladatokat jelentenek iskolánk számára.

 

 

 

 

Ismét győztek labdarugóink

 

 

December 16-án, Szeghalmon rendezték meg a Péter András Kupát. Labdarugóink remek játékkal, valamennyi ellenfelünket legyőzve szerezték meg a trófeát. Érett, magabiztos játékkal sikerült legyőznünk riválisainkat, amelyért dicséret illeti meg az egész csapatot.

Focicsapatunk tagjai Fekete Roland, Gál László, Franyó István, Berta Sándor, Urbán Sándor, Bakk Ádám, Pálfi Zoltán, Bajnók Imre, Czeglédi Kálmán, Gorzsás Lajos, Tóbiás Sándor, Fógel Róbert, Abrudán Balázs, Domokos László, Waltner Ádám voltak.

Gratulálunk valamennyi játékosunknak!

 

Muszka Attila

 

 

 

Karácsonyi ünnepség

 


 

A naptári évet iskolánkban, december 13-án a karácsonyi ünnepséggel zártuk, melyen Soós Ildikó /10E/, iskolánk énekkara köszöntötte részt vevőket, majd Kovács Péter plébános úr osztotta meg velünk ünnepi gondolatait. Az esperes úr után Szalai Adél egy dallal kívánt boldog karácsonyt, aki után az igazgató úr adott át jutalomkönyveket, azoknak a diákoknak, akik a félév során kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Az ünnepség folytatásaként  a közönség, Hans Cristian Andersen „ A kis gyufaárus lány” című meséjének átdolgozását kísérhette figyelemmel. A színdarabot, a 10/E és 10/G diákjai elevenítették meg Fekete Rita főszereplésével. Köszönet jár Juhász Máriának az ünnepség és az előadás megszervezéséért és mindazoknak, akik munkájukkal emelték rendezvényünk szín-vonalát. Hogy még jobban átjárjon mindenkit a Karácsony szelleme, az ünnepséget a „Szent karácsony” című dal közös eléneklésével zártuk.

 

 

 

MESTERRÉ  AVATVA

 

 

    Iskolánk négy szakács, illetve cukrász pedagógusa - az idei év júniusától kezdődően - a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mesterképzésen vett részt.

     A képzés során a magyar gasztronómia nagyjai – Gombai Nagy Péter, Balogh László cukrász, Lukács Sándor, Benke László szakács -előadásaikkal, gyakorlati bemutatóikkal gazdagították a „tanulók” tudását, akiknek a képzés végén elméleti és gyakorlati ismereteikből kellett számot adni a felkészültségükről.

     Munkatársaink - Krajcsiné Sócó Edit, Hódos Krisztián, Parászka Tivadar és Doktor Zoltán - a sikeres vizsgák után, 2007. november 30-án, ünnepélyes keretek között vették át a Mesterlevelüket.

 

 

 

Nálunk is járt a Mikulás

 

December 6-án iskolánk munkatársainak gyermekeihez is megérkezett a várva várt Mikulás. A gyerekeket a kollégista lányok lepték meg szép műsorral, a Mikulásról szóló énekeket és verseket adtak elő a kicsik nagy örömére. Ezt követően rövid néptánc bemutató volt, a kis vendégeket is bevonva a táncba. Befejezésül egy kedves jelenetet láthattunk Téli mese címmel. Végül elérkezett a nagy pillanat, betoppant a Mikulás és a gyermekeknek kedvesen kiosztotta az ajándékokat. A gyerekek arca sugárzott az örömtől és mindenki jó érzésekkel távozott az estről.

Köszönjük a kollégista lányoknak és felkészítő tanáraiknak, hogy műsorukkal emelték az ünnepség színvonalát, meghittségét.

Marscal Nikolett-Remeczki Andrea

 

 

Készülünk a Karácsonyra

 

Iskolánk is kivette a részét a városi adventi rendezvényekben. Feldíszítettük a világórát és elkészítettük a belvárosban felállított, életnagyságú betlehem emberalakjait. Ebben a munkából különösen kivették a részüket munkatársaink közül Müller Jánosné, Szabó Emese és Kovács Zoltán.

Emellett az Advent első vasárnapjára feldíszítettük iskolánkat és felállítottuk a Schriffert Mihály népi iparművész által faragott betlehemet is.

   

 

 

LELKI NAP

 

      A Göndöcs Benedek Középiskolát az teszi különlegessé a többi szakképző iskola között, hogy a szakmai felkészítés és oktatás mellett a diákok lelki nevelése is elsődleges fontosságú, amire igen nagy hangsúlyt fektetünk. Ezt a lelki nevelést szolgálják az évente megrendezésre kerülő adventi lelki napok is. A Karácsonyra való készülődés idején, amikor a léleknek meg kell pihenni, meg kell tisztulni, valami mást, újat nyújtunk a diákoknak, kilépve egy napra a megszokott tanítási napok üteméből. Ezen a napon beszélgetések, eszmecserék folynak egy-egy adott témával kapcsolatban (idén a család és az együttélés volt a téma). A beszélgetéseken papok, lelkészek, teológusok, valamint egy szegedi, ifjúsággal foglalkozó csoport tagjai vettek részt. A nap másik felében kézműves foglalkozások során sajátították el a diákok el az adventi és karácsonyi díszek készítését, az ünnepre való készülődés „titkait”. A jó hangulatú és felemelő lelki nap szentmisével ért véget.

Karsai Károly

 

 

Kirándulás Debrecenbe

 

 

November 22-én kora délután a tantestület jelentős részével kirándulásra indultunk. A villámlátogatás célja a Leonardo da Vincit bemutató nagyhírű kiállítás megtekintése volt.

A kiállítás érdekessége abból adódott, hogy nem a közismert da Vincit mutatta be, hanem a gondolkodó, az alkotó embert. Ismert képzőművészeti alkotásai vázlatokban, makettekben jelentek meg. Számtalan vázlatot készített egy-egy mozdulatot megragadva.

Elismeréssel adóztunk hihetetlen munkabírásának, precizitásának, zsenijének. Tanulságként szűrtük le, hogy „… dolgozni csak pontosan, szépen…” érdemes, és fejet hajtottunk hatalmas életműve előtt.

M.G.E.

 

 

 

Zenei szakkörök

 

Iskolánk sokszínűségét tükrözi az a tény is, hogy számos módon próbálja meg kielégíteni a tudásszomjat.  Ezt a célt szolgálják a szakkörök, így a sportolni vágyóknak a sportkörök, a természetet kedvelőknek a biológia, a számítógép „rabjainak” az informatika, a kíváncsiskodóknak az újságíró szakkörök, a vokálozóknak az énekkar is. Úgy gondoltuk, hogy jó lenne felkarolni a művész lelkeket, ezért 2007. októberében elindítottuk a gitár, dob és zongora szakköröket is Tóth Ádám, Teleki Pál és Juhász Mária vezetésével. Lett is érdeklődő szép számmal.

Az ókori görögök szerint a zene isteni eredetű, erkölcsi hatása van, mely kiterjed az emberi jellemre és viselkedésre is. Bárdos Lajos szerint a zene gazdagítja a kedélyt, nemesíti az ízlést, fogékonyabbá tesz más szépségek iránt. Nos, ezt mi is így gondoljuk, ezért gondozzuk szeretettel a zenét és a tehetségeinket.

Juhász Mária

 

 

Jó hogy itt van közöttünk!

 


 

Mindig örömöt okoz, ha iskolánk olyan diákját lehet bemutatni, aki tehetségével, szorgalmával bátran állítható társai elé. Ilyen diák Hangya Zsuzsanna (2/12/E) is, akire szakmai munkája alapján méltán lehetünk büszkék.

A Szegeden megrendezett Hansági Ferenc Emlékversenyen a cukrászok versenyében első helyezést értél el. Kérlek, mesélj a versenyről!

A versenyen szakácsok, cukrászok és pincérek versengenek egymással. Legalább két hagyományőrző süteményt és egy dísztortát kellett készíteni. Én indiánert és almás lepényt sütöttem. A dísztortám egy Gyula címerét ábrázoló csokoládétorta volt. Felkészítő tanárom Doktor Zoltán tanár úr volt, akinek most is szeretném megköszönni a segítségét.

Mikor döntötted el, hogy kitanulod a cukrász szakmát?

Mezőtúri vagyok, ott is érettségiztem. Szerettem volna valamilyen szakmát tanulni, imádok sütni-főzni, így kitaláltam, hogy cukrász leszek.

Mezőtúrról hogy kerültél éppen Gyulára?

Ismerőseim jártak ide a Göndöcsbe, ők meséltek az iskoláról, ezért jöttem én is ide.

Bizonyára szabadidődben is szeretsz cukrászkodni.

Igen, egyre többet. Csaknem minden héten sütök valami finomságot. De emellett szívesen olvasok is.

Gondolkodtam, megkérdezzem-e, de tényleg érdekel, még ha közhelyes is. Mi a kedvenc süteménye egy „cukrászverseny győztesnek”?

Az én kedvenc sütim az almás krémes. Biztosan nem fog hiányozni soha az ünnepi asztalomról.

Kónya Margit

 

 

 

 

Első  helyezés  Szegeden

Nagyon szép sikert értünk el Szegeden, az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny regionális döntőjében, ahol történelem tantárgyból Kovács Károly (1/11/H) első helyezett, míg Baksa Tamás Péter (1/11/H) harmadik lett több, mint száz versenyző közül. Felkészítő tanárunk Petrás Márta volt.

A regionális döntőre 2008. február 22-én rendezték meg Szegeden, ahol a sorszámok kihúzása után került sor a versenyfeladatok megoldására, amelyre 90 perc állt a rendelkezésünkre. Mint később kiderült, az első és a harmadik helyezés elérésével bejutottunk a Kaposvárott megrendezésre kerülő országos döntőbe is, amelyre lelkesen készülünk.

Baksa Tamás Péter

 

 

Énekelve szebb a világ

 

 

Iskolánk énekkara, az elmúlt félév során is kimagasló teljesítményt nyújtott, ahogy ezt már megszoktuk. A „munkát” már az év elején elkezdtük, mert az első fellépés, a szeptember 12-i tanévnyitó szentmisén volt. A következő hónapban két rendezvény is volt, ahol remekelniük kellett, mégpedig, az 56’-os ünnepség és a már negyed ízben megrendezett Országos Simonyi Imre Versmegzenésítő Verseny, ahol a csapat a második helyezést nyerte el. Novemberben, Karsai Károly tanár úr meghívásának eleget téve, egy egész napot tölthettünk el, énekelve, fantasztikus előadásokat hallgatva és szívélyes fogadtatás között Sarkadon, az Ökomenikus Családi Napon. Ezekeken kívül szinte minden iskolai rendezvényen szerepeltünk kisebb – nagyobb műsorral. Minden hónapban van fellépésünk, így a munka nem állhat meg rövid időre sem. Ki kell emelni azokat, akik minden eseményen részt vettek: Deák Orsolya, Marján Noémi, Vámos Tímea, Juhász Erika és Szalai Adél, sőt említést kell tennünk Gál Ferencről is, aki egyedüli fiatalemberként, lelkesen tesz eleget minden felkérésnek.

Köszönjük önfeláldozó munkájukat és további sikerek elérését kívánjuk nekik!

Juhász Mária karvezető


   

 

 

Farsang

 

Az újesztendő egyik fontos iskolai programja a téltemetés, a farsang, amely február 4-én került megrendezésre. A kisze-bábu elégetése után a kollégiumi csoportok előadásai következtek. Az iskolai diák önkormányzat képviselői és Szász András tanár úr igen csak megizzadtak mire meg-hozták döntésüket, hogy a tíz csoport melyike, milyen ajándékot kapjon. A csoportok az eredmény-hirdetésig a Téglás-zenekar koncertjét hallgathatták. A nagyszerű muzsika hatására a diákok széttolták a székeket, és táncra perdültek. Köszönet illet mindenkit, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

   

Szász András

 

 

 

Felnőtt farsang

 


 

Tizenegyedik alkalommal került sor iskolánk dolgozóinak farsangi rendezvényére  január 26-án.

A hagyományoknak megfelelően a Park Szálló éttermében gyülekeztünk egy kellemes este reményében. Most sem csalatkoztunk; könynyed, de színvonalas műsort láttunk.

Igazgató Úr köszöntője után a Körös Együttes fiataljai palotással nyitottak, majd a Zeneiskola tanárai reneszánsz  muzsikát, míg a békéscsabai Jókai Színház növendékei musical-dalokat adtak elő.

A kiadós vacsorát követően a táncos lábaké volt a parkett. Élénk várakozás előzte meg a tombolahúzást. Az eseményeket Széll János tanár úr – mint konferansz – tartotta kézben. Az este főszervezője Gedeon  Éva  igazgató-helyettes volt.

M.G.E

 

 

 

BEJUTOTTUNK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE

 

Évről évre jobb és jobb eredményeket ér el iskolánk a kereskedelmi technikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Ebben az évben a verseny elődöntőjét iskolánkban február 13-án rendeztük meg.

Az írásbeli során először három nehéz feladatot kellett megoldani kereskedelmi ismeret-ből. Az elődöntő második részén egy idegen nyelvű szöveget kellett lefordítani magyarra, illetve magyar nyelvről idegen nyelvre.  Az országos összesítés eredményeként Aggott Roland a 9. és Debreczeni István a 13. legjobb eredményt elérve bejutott az országos döntőbe, az ország legjobb 15 versenyzője közé. A felkészítő tanárok Gyaraki Szilvia, Petróczki Edit és Vidó Miklósné voltak.

Eredményükhöz gratulálunk és további sikert kívánunk a döntőhöz!

Vidó Miklósné

 

 

 

Kereskedelmi   háziverseny

 

 

A kereskedelmi tanulók háziversenyére 2008. március 18-án került sor. Minden kereskedelmet tanuló osztályból 2-2 csoport vett részt, így a létszám 26 fő volt. A versenyfeladat egy kirakat elkészítése volt tetszőleges módon, illetve egy akciós táblát kellett megszerkeszteni és elkészíteni a tavaszvárás jegyében.

A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt az eredmények eldöntésében, mert kiváló munkák születtek. Az első helyet végül a 2/14K 1. csoportja szerezte meg, melynek tagjai Kulik Edina, Botás Mária Katalin és Varga Gábor voltak. A szervezőmunkát Bálázsné Czirle Julianna és Szilágyi Lászlóné szakoktatók végezték.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez!

 

 

Harmadik hely a LEány Amatör Kosárlabda Megyei Döntőben

 


 

A megyei döntőt 2008. február 28-án rendezték meg Gyulán. A körmérkőzéses döntőben nagy csatákat vívtunk és jóval rutinosabb Petőfi Sándor Gimnázium (Mezőberény), illetve az Erkel Ferenc Gimnázium csapatai mögött a harmadik helyet szereztük meg.  Csapatunk tagjai Tóth Anett, Körözsi Bianka, Mester Andrea, Kovács Alexandra, Jordán Erika (1/13/G), Szebeni Hajnalka és Lázár Edina (1/11/F) alkották.

Fekete Szabolcs

 

 

XXIV. Pécs-Harkány országúti futóverseny

 


 

A futóverseny 2008. március 9-én került megrendezésre. A rendezvényen megjelentek  az ország atlétika klubjainak legjelentősebb futói is.

Iskolánkból négy tanuló vett részt ezen a megmérettetésen.  A leghosszabb távon egyéniben Csatlós Mátyás (9/B) indult, aki a korcsoportjában a második helyezést érte el.  Az iskola többi versenyzője Nagy Laura (9/B), Sproch Zsanett (11/F) és Kolompár László (9/B) szintén teljesítették a távot a váltó kategóriában. A váltócsapat, mivel fiú tagja is volt, a férfi kategóriába sorolták és a 48. helyet szerezte meg.

                                                                                        Antal Zsolt

 

 

 

Göndöcs Kupa Labdarúgó Torna

 


 

Nagy érdeklődés közepette rendeztük meg február 27-én a IV. korcsoportos (kcs.) fiúk számára, amelyre kilenc csapat nevezett a megye több településéről (Gyula, Békéscsaba, Sarkad, Kétegyháza). Csapatunk nagyon rosszul kezdett, hiszen csak hetesekkel jutottunk tovább a csoportból. A döntőben már magabiztosan vágtunk vissza az Implom J. Ált. Iskolának (2-0) és legyőztük az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskolát is 1-0-ra, s ezzel megszereztük az első helyet. A végére teljesen beérett a csapatunk.  Gratulálunk az ifjú tehetségeknek. Csapatunk névsora: Krajcsovicz Márkus, Bajnók Imre, Tóth Sándor, Bakk Ádám, Virág Richárd, Pálfi Tibor, Pásztor Róbert, Gyöngyös Roland

            Muszka Attila

                                                                                                      

Göndöcs Kupa Kézilabda Torna

 

 

Hagyományteremtő szándékkal rendeztünk kézi-labda tornákat a IV. kcs-os (1993-94-ben születettek) fiúknak, akik március 13-án (Virág Richárd,  Bajnók Imre,  Bakk Ádám, Berta Sándor, Domokos László, Fógel Róbert, Pásztor Róbert, Tóth Sándor,  Gyöngyös Roland, Pálfi Tibor, Krajcsovicz Márkus) meglepetésre nyerte meg a kupát. Bajnók Imre elnyerte a legjobb játékos címet is.

Sok új tehetségeket sikerült felfedezzünk a kilencedikesek közül, akik, ha rendszeresen fognak edzésre járni, még sokra vihetik.

                                                         Muszka Attila

 

 

Győztünk a Megyei Mezei Futóbajnokság

 

Kellemes, napos időben került 2008. április 3-án, Orosházán megrendezésre a megyei döntő. Tanulóink közül a legkiugróbb eredményt a VI. korcsoportos lány csapatunk (Sproch Zsanett, Kotroczó Barbara, Kelemen Barbara, Balogh Éva, Hermeczi Szilvia) érték el, akik óriási meglepetésre megnyerték a versenyt az Erkel Ferenc Gimnázium előtt. Csapatunk és egyéni szereplésével Sproch Zsanett (II.hely), valamit Takács József (III. hely) is bekerült az országos döntőbe.

         Muszka Attila

 

 

SZALAGAVATÓ

 

 

Nagy érdeklődés övezte iskolánk szalagavató ünnepségét, amely 2008. február 1-én, az Erkel Ferenc Művelődési Központban került megrendezésre. Hét végzős osztály tanulói ünnepelték az együtt töltött éveket és tanulmányaik várhatóan sikeres lezárását.

A végzős osztályokt képviselve Tóth Heléna búcsúzott, míg az alsóbb évesek nevében Knyihár Márta búcsúztatott. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével és rövid beszédet mondott dr. Perjési Klára, városunk polgármestere, Szabó Endre református lelkész és Kovács Péter esperes-plébános úr is. Igazgatónk, dr. Czirok Sándor búcsúztató szavait követően az ünnepelt osztályok vonultak a színpadra. A szalagokat Kovács Péter esperes-plébános megszentelte, majd a délután legünnepélyesebb eseménye, a szalagtűzés következett. Az ünnepséget Dézsi Dóra, Kovács Alexandra szavalatai, valamint énekkarunk, Szalai Adél és Gál Ferenc énekei színesítették.

A műsor második részében palotást, népi táncot láthattunk, musical-dalokat halhattunk, melyeket színvonalas jazzműsor követett. A 12/A osztályosok képes összeállítása után végzős tanulóink keringője késztette tapsra a vendégsereget. A műsor után állófogadás, majd tánc következett.

Szabó Ferenc

   

 

 

CUKRÁSZ SZINTVIZSGA

 

 

Idén is szintvizsgán mérettek meg a 2/12/E cukrász osztály tanulói, amelyre 2008. március 4-5-én, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében iskolánk tanműhelyeiben került sor. Az öt óra alatt elkészített termékeket a vizsgabizottság, Fehér György cukrászmester, a kamara által megbízott elnök vezetésével értékelte.

A vizsgán megjelent mindegyik tanuló – többen igen kiváló eredménnyel - sikeres szintvizsgát tett.

További lelkes és kitartó munkát kívánunk a diákoknak és felkészítőiknek; Tóth Károlyné tanárnőnek, Doktor Zoltán és Reck Szabolcs szakoktatóknak.

Vendéglátó munkaközösség

 

 

Kollégiumi események röviden…

 

Kollégiumainkban igyekszünk a mindennapi életet színesebbé, tartalmasabbá tenni. Ennek érdekében – a mindennapi, szokásos délutáni foglalkozások, szakkörök mellett - sok olyan eseményen vesznek részt kollégistáink, melyek élményt is nyújtva gazdagítják személyiségüket.

Az elmúlt két hónapra visszatekintve ezekből a programokból adunk ízelítőt.

 

-         Várszínházi előadások:

Alvajáró románc, Határon túli magyar filmek, Egy fekete és egy szőke, Bálint András irodalmi estje, Radnóti est,

-         Erkel Ferenc Művelődési Ház előadásai:

    A meztelen lány, Jelenetek egy házasságból, Indul a bakterház,

-         Mozielőadások:

     56 csepp vér, Csillagpor, Hegymászók,

-         Polgármesteri Hivatal: Egészségügyi előadás,

-         Teakocsma (több alkalommal is),

-         Ismerkedési Est,

-         Október 23-ai Ünnepség,

-         Egészségügyi előadások,

-         Pasztorációs foglalkozások,

-         Sportversenyek (foci, kézilabda, kosárlabda),

-         Mikulás Ünnepség.

 

Sulihírek 2007-2008

Sulihírek 2008-2009

Sulihírek 2009-2010

Sulihírek 2010-2011

Sulihírek 2011-2012

Sulihírek 2012-2013

Sulihírek 2013-2014

Sulihírek 2014-2015

Dr. Czirok Sándor igazgató